Δείτε εδώ...

Κυριακή, 26 Μαΐου 2024

Ενημέρωση προς το κοινό

Ο Διευθυντής Δ.Ε Αιτωλοακαρνανίας δέχεται στο γραφείο της Δ/νσης κατόπιν ραντεβού κάθε Τρίτη και Πέμπτη 12:30 π.μ. - 14:00 μ.μ. Για ραντεβού καλέστε στο τηλέφωνο 2631050060.

Βραβείο Μηχανολογίας στο 2ο ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό STEM και εκπαιδευτικής ρομποτικής με έργο: "Η έξυπνη πόλη που ονειρεύομαι"

Βραβείο Μηχανολογίας  στο 2ο ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου  στον    Πανελλήνιο Διαγωνισμό STEMκαι εκπαιδευτικής ρομποτικής με                          έργο:        «Η έξυπνη πόλη που ονειρεύομαι »
Βραβείο Μηχανολογίας  στο 2ο ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου  στον    Πανελλήνιο Διαγωνισμό STEM και εκπαιδευτικής ρομποτικής με έργο:      "Η έξυπνη πόλη που ονειρεύομαι"
 

Το έργο είναι το έκτο  που δημιούργησε η ομάδα ρομποτικής του σχολείου μας κατά το σχολικό έτος 2022-23, προτείνοντας ένα έξυπνο σπίτι στα πλαίσια μιας έξυπνης πόλης.

Η πρόταση της ομάδας μας είναι η εξής:

  • την κατασκευή ενός  έξυπνου ενεργειακά σπιτιού που εκμεταλλεύεται  ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως την γεωθερμία και την ηλιακή ενέργεια ` ενός σπιτιού  που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες του σε ενέργεια  χωρίς τη βοήθεια της ΔΕΗ.     Θα συνδυάζονται τόσο παθητικά συστήματα  όσο και ενεργητικά, Εκτός από την θερμομόνωση που θεωρείται  το ελάχιστο σήμερα για εξοικονόμηση ενέργειας,  θα  χρησιμοποιούνται και αντλίες θερμότητας αέρα.
  •   Η πρόταση ολοκληρώνεται με ένα αυτόματο σύστημα διαλογής υλικών στην   πηγή. Με δεδομένο ότι αν και έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που μπήκε στη ζωή μας η ανακύκλωση, παρατηρείται ότι δεν ακολουθούνται σωστά οι διαδικασίες και τα υλικά δεν αξιοποιούνται. Το σύστημα το οποίο προτείνεται  θα διαχωρίζει τρία βασικά υλικά  μέταλλο, γυαλί και πλαστικό. Συμβάλλοντας στην επίλυση ενός από τα μεγαλύτερα περιβαλλοντικά προβλήματα: την διαχείριση των απορριμμάτων .

Σύμφωνα με την επιτροπή αξιολόγησης των έργων  :

«Μετά την εξέταση όλων των ομάδων, στα πλαίσια του θέματος του διαγωνισμού, ως
υπεύθυνος της κατηγορίας, διέκρινα της ακόλουθες δεξιότητες των μαθητών τις οποίες θεωρώ ότι είναι χρήσιμες για την επαγγελματική τους αποκατάσταση σύμφωνα με τις ανάγκες της αγοράς
2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου


Γνώσεις DESIGN: Χρήσης σχεδιαστικών προγραμμάτων
Γνώσεις MHXANOΛΟΓΙΑΣ: Δυνατότητα κατασκευής γραναζιών και γραμμικών κανόνων.
Γνώσεις ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ: Προγραμματισμός επεξεργαστών και κινητών συσκευών.
Γνώσεις ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ: Χρήση stepper motor με drivers, Servo motor και γραμμική
κίνηση
Πρωτοτυπία: Επεξεργασία υλικών με την χρήση servο-μηχανισμών και αυτοματοποίηση γραμμής παραγωγής με αισθητήρες αναγνώρισης και διαχωρισμού.

Συγχαρητήρια σε όλους
Θέμης Μαρκάκης

Ο Διευθυντής ΔΕ Αιτωλοακαρνανίας και όλοι οι συνεργάτες του, δίνουμε με τη σειρά μας θερμά συγχαρητήρια σε όλους και ευχόμαστε στους μαθητές μας  καλή πρόοδο και πάντα διακρίσεις!!