Δείτε εδώ...

Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2023

ΠΥΣΔΕ Αιτωλοακαρνανίας

Τι είναι το ΠΥΣΔΕ

Το Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΔΕ) είναι πενταμελές υπηρεσιακό και πειθαρχικό συμβούλιο για το εκπαιδευτικό προσωπικό της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που με τις διατάξεις του ΠΔ 1/2003, όπως τροποποιήθηκε με τις διατάξεις της παρ. 2, περ. β΄ του άρθρου Έκτου του Ν. 3839/2010 (Φ.Ε.Κ. 51/τ. Α΄/29-03-2010) και λειτουργεί στην έδρα κάθε Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το ΠΥΣΔΕ αποτελείται από:

α) το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που αναπληρώνεται από προϊστάμενο γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή Φυσικής Αγωγής ή Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και σε περίπτωση έλλειψης, όπως ισχύει σήμερα μετά την κατάργηση των Γραφείων Δ.Ε. & Ε.Ε., από Διευθυντή Σχολικής Μονάδας.

β) δύο εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με βαθμό Α΄ (ημερομηνία ισχύς του Ν. 3839/2010), με τους αναπληρωματικούς που υπηρετούν στην περιφέρεια του οικείου ΠΥΣΔΕ, οι οποίοι επιλέγονται με κριτήριο τη μεγαλύτερη προηγούμενη διοικητική εμπειρία σε θέση στελεχών εκπαίδευσης.

γ) δύο τακτικούς αιρετούς εκπροσώπους των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που αναπληρώνονται από δύο αναπληρωματικούς αιρετούς εκπροσώπους αυτών.

Με την απόφαση συγκρότησης (από τον Περιφερειακό Δ/ντή Π. & Δ. Εκπ/σης) ορίζεται ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας με τον αναπληρωτή του. Ως γραμματέας ορίζεται διοικητικός υπάλληλος της Δ/νσης ή εκπαιδευτικός αποσπασμένος σ' αυτήν.

 

Θητεία

Η θητεία ορίζεται ως εξής:

α) του προέδρου, των μελών και του γραμματέα αρχίζει την 1η Ιανουαρίου του έτους που ακολουθεί την απόφαση συγκρότησης και λήγει την 31η Δεκεμβρίου του δεύτερου έτους

β) των αιρετών μελών διαρκεί δύο έτη

 

Συγκρότηση του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

Το Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης (Π.Υ.Σ.Δ.Ε.) Αιτωλ/νίας ανασυγκροτήθηκε με την αριθμ. ΕΞ 767/24-3-2023 απόφαση του  Περιφερειακού Διευθυντή Εκπ/σης Π.Ε. και Δ.Ε. Δυτικής Ελλάδας, ως ακολούθως:

 

ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

 1. Καζαντζής Χρήστος, εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ83, Διευθυντής Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Αιτωλοακαρνανίας, ως Πρόεδρος
 2. Πιτσιάκκας Πέτρος, εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ02, Δ/ντής του 2ου ΓΕ.Λ. Ναυπάκτου, ως Αντιπρόεδρος 
 3. Μαργάρα Θεοδώρα, εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ78, Διευθύντρια του 7ου Γυμνασίου Αγρινίου, ως μέλος
 4. Κατσαρός Κωνσταντίνος, εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ86, του ΓΕ.Λ. Νεοχωρίου, ως αιρετό μέλος
 5. Τσούκας Ευάγγελος, εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ03, του 1ου Γυμνασίου Αμφιλοχίας, ως αιρετό μέλος

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ (αντίστοιχα)

 1. Λάππας Κωνσταντίνος, εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ02,Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Διεύθυνσης ΔΕ Αιτ/νίας
 2. Μαραγιάννης Κωνσταντίνος, εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ02, Διευθυντής του ΓΕ.Λ. Θέρμου
 3. Βούλγαρη Χριστίνα, εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ83, Διευθύντρια του ΕΠΑ.Λ. Μακρυνείας
 4. Κατσίφας Γεώργιος, εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ86, του ΓΕ.Λ. Παναιτωλίου
 5. Υφαντής Ηλίας (Λίνος), εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ02, Διευθυντής του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου - Λ.Τ.

Στην περίπτωση που το Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Αιτωλ/νίας εξετάζει θέματα που αφορούν εκπαιδευτικούς ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων Δ/θμιας Εκπαίδευσης, αντί των δημοσίων εκπαιδευτικών αιρετών μελών, μετέχουν στο Συμβούλιο οι παρακάτω:

ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

 1. Αλέξανδρος Γούλας, ιδιωτικός εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ07, που υπηρετεί στα εκπαιδευτήρια "Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου".
 2. Χρήστος Γουρδούπης, ιδιωτικός εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ02, που υπηρετεί στα Εκπαιδευτήρια Πάνου. 

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ (αντίστοιχα)

 1. Χρήστος Σαρρής, ιδιωτικός εκπ/κός κλ. ΠΕ04,02, που υπηρετεί στο εκπαιδευτήριο ΚΩΣΤΕΑ- ΓΕΙΤΟΝΑ.
 2. Ευγενία Κωστούση, ιδιωτικήεκπ/κό κλ. ΠΕ11, που υπηρετεί στη «Γεννάδειο».

Στην περίπτωση που το Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Αιτωλ/νίας εξετάζει θέματα που αφορούν ιδιοκτήτες ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων Δ/θμιας Εκπαίδευσης, αντί των δημοσίων εκπαιδευτικών αιρετών μελών, μετέχουν στο Συμβούλιο οι παρακάτω:

ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

 1. Κοτρώνης Γεώργιος, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΠΑΝΟΥ.
 2. Μπαλαούρα Αγγελική,  του Ιδιωτικού Εκπαιδευτηρίου «Παναγία Προυσιώτισσα» Αγρινίου.

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ (αντίστοιχα)

 1. Κυραϊλίδης Χαράλαμπος, Πρόεδρος ΣΙΣ, ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΒΑΘΕΙΑ - ΚΥΡΑΪΛΙΔΗ.
 2. Μονάντερας Νικόλαος, ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΙΚΕ Πάτρας.

Γραμματέας του Συμβουλίου ορίστηκε η κα Λερού Έλενα, Διοικητικός  υπάλληλος κλάδου ΠΕ  Διοικητικού της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Αιτωλ/νίας, με αναπληρώτριά της την κα Μάκκα Αργυρούλα, Διοικητική υπάλληλο, κλάδου ΔΕ  Διοικητικών Γραμματέων, της Δ/νσης Δ.Ε. Αιτωλ/νίας.

 

Τρόποι Επικοινωνίας με το Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

e-mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2631050060

FAX2631050022

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΠΓ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2022Β

                                                                                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των Εξετάσεων του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας περιόδου 2022Β, για τις γλώσσες : Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική Ισπανική και Τουρκική, για τα επίπεδα :
α) Β (Β1 «μέτρια γνώση», Β2 «καλή γνώση») σε ενιαία διαβαθμισμένη δοκιμασία (test) στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική, Ισπανική και Τουρκική.
β) Γ (Γ1 «πολύ καλή γνώση», Γ2 «άριστη γνώση») σε ενιαία διαβαθμισμένη δοκιμασία (test) στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική, Ισπανική και Τουρκική
που πραγματοποιήθηκαν στις 26 και 27 Νοεμβρίου 2022.
Στις Εξετάσεις υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής 4.357 υποψήφιοι. Οι επιτυχόντες είναι 4.017.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για τα αποτελέσματα από το διαδίκτυο στην ιστοσελίδα: https://kpgresults.it.minedu.gov.gr
Στην παραπάνω ιστοσελίδα οι υποψήφιοι μπορούν να έχουν πρόσβαση, με τη χρήση του κωδικού τους, που αναγράφεται στη καρτέλα υποψηφίου καθώς και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες των ονομαστικών τους στοιχείων (Επώνυμο, Όνομα, Όνομα πατρός, Όνομα μητρός).
Οι επιτυχόντες θα ενημερωθούν για την έκδοση και την χορήγηση του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας με νέο Δελτίο Τύπου. Θα μπορούν να παραλαμβάνουν το πιστοποιητικό τους από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου είχαν υποβάλει ηλεκτρονικά την αίτηση συμμετοχής στις Εξετάσεις, έχοντας μαζί τους το δελτίο εξεταζομένου ή το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας. Σε περίπτωση παραλαβής πιστοποιητικού από τρίτο πρόσωπο, απαιτείται εξουσιοδότηση θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής και η ταυτότητα του.
Μέχρι την έκδοση και τη χορήγηση του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας είναι δυνατόν να χορηγούνται στους επιτυχόντες, κατόπιν σχετικής αίτησής τους, από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας
Εκπαίδευσης, οι οποίες οριστικοποίησαν την αίτηση συμμετοχής τους στις εξετάσεις του ΚΠΓ, σχετικές βεβαιώσεις επιτυχίας που θα ισχύουν μέχρι την έκδοση των πιστοποιητικών.

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΥΣΔΕ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Ανακοινώνουμε τη Συγκρότηση του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Αιτωλ/νίας.

Η θητεία του Συμβουλίου λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2024.

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (6ΝΜ346ΜΤΛΗ-52Ι.pdf)6ΝΜ346ΜΤΛΗ-52Ι.pdf851 Kb

Ανακοίνωση πινάκων δεκτών/μη δεκτών υποψηφίων Διευθυντών/ριών Σχολικών Μονάδων και Εργαστηριακών Κέντρων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας μετά από την εξέταση των ενστάσεων

Ανακοινώνουμε τους Πίνακες Δεκτών/Μη Δεκτών υποψηφίων Διευθυντών/ριών Σχολικών Μονάδων και Ε.Κ της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, όπως καταρτίστηκαν, σύμφωνα με την 3η/24-1-2023 Πράξη του Τοπικού Συμβουλίου Επιλογής Δ.Δ.Ε Αιτωλ/νίας μετά την εξέταση των ενστάσεων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΕΚΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΔΕΚΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

Ανακοινώνουμε τους Πίνακες Δεκτών/Μη Δεκτών Υποψηφίων Διευθυντών/ριων Σχολικών Μονάδων και Εργαστηριακών Κέντρων (Ε.Κ.) Αιτωλοακαρνανίας, όπως καταρτίστηκαν, με την 2η /13-01-2023 Πράξη του Τοπικού Συμβουλίου Επιλογής της Δ.Δ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας. Οι υποψήφιοι/ες μπορούν να υποβάλουν έγγραφη ένσταση κατά των πινάκων μέσα σε τρεις (3) εργάσιμες ημέρες από Τετάρτη 18-01-2023  ώρα 08.00 έως και Παρασκευή 20-01-2023 και ώρα 23.59.

Οι ενστάσεις υποβάλλονται μέσω της ίδιας ειδικής εφαρμογής υποβολής αιτήσεων (http://schooldirectors.minedu.gov.gr).

 

 

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (DEKTOI_17_1_2023.pdf)DEKTOI_17_1_2023.pdf209 Kb
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (MH_DEKTOI_17_1_2023.pdf)MH_DEKTOI_17_1_2023.pdf89 Kb

Τροποποίηση Πρόσκλησης εκπαιδευτικών για πλήρωση θέσεων Διευθυντών όλων των τύπων Σχολικών Μονάδων και Εργαστηριακών Κέντρων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας

Η καταληκτική ημερομηνία για την συμπλήρωση και υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής στην επιλογή των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων είναι η Δευτέρα 09 Ιανουαρίου 2023 16:00.

Σημαντική παρατήρηση:

Όσοι των υποψηφίων έχουν ήδη υποβάλει οριστικά την αίτησή τους και κάποια ή κάποιες από τις υπηρεσίες τους περιορίστηκαν από την προηγούμενη ημερομηνία λήξης της περιόδου συμπλήρωσης – υποβολής 28/12/2022, μπορούν να άρουν την οριστική υποβολή, να διορθώσουν την ημερομηνία-έως αυτών των υπηρεσιών επεκτείνοντας τες έως 09/01/2023 και να επαναλάβουν την οριστική υποβολή. Η εφαρμογή θα υπολογίσει εκ νέου τα σύνολα λαμβάνοντας υπ’ όψη τις νέες ημερομηνίες-εως των διορθωμένων υπηρεσιών. Δεν είναι αναγκαία η επανέκδοση του ΠΥΜ με την νέα ημερομηνία, οι επιτροπές αξιολόγησης των αιτήσεων θα είναι ενήμερες ώστε να δεχθούν τις επιπλέον ημέρες έστω και αν το αναρτημένο στην αίτηση ΠΥΜ αναφέρει την προηγούμενη ημερομηνία. Όσοι των υποψηφίων έχουν ήδη εκτυπώσει την αίτηση τους θα πρέπει να την τυπώσουν ξανά ώστε να φαίνονται οι διορθώσεις και ο νέος αριθμός πρωτοκόλλου.

Πηγή: Πληροφορικό σύστημα υποβολής αίτησης για επιλογή στελεχών εκπαίδευσης (https://schooldirectors.minedu.gov.gr/Home/Intro/1)

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (_6RFQ5~2.PDF)_6RFQ5~2.PDF229 Kb

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον ορισμό μελών στα Π.Υ.Σ.Π.Ε. και Π.Υ.Σ.Δ.Ε. της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπ/σης Δυτ. Ελλάδας

 Κοινοποιούμε Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον ορισμό μελών στα Περιφερειακά Υπηρεσιακά Συμβούλια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Υ.Σ.Π.Ε.) και Περιφερειακά Υπηρεσιακά Συμβούλια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Υ.Σ.Δ.Ε.) της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπ/σης Δυτ. Ελλάδας

Ειδική πρόσκληση για την κάλυψη λειτουργικών κενών θέσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Κοινοποιούμε Ειδική πρόσκληση για την κάλυψη λειτουργικών κενών θέσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ στην  πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση (άρθρο 86 του ν. 4547/2018), με (ΑΔΑ: ΨΛΘΚ46ΜΤΛΗ-ΒΧΘ)

                              Ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων: Τετάρτη 14 – Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για την διευκόλυνση των υποψηφίων Διευθυντών/ντριών, παρακαλούμε οι αιτήσεις για έκδοση Πιστοποιητικών Υπηρεσιακών Μεταβολών (Π.Υ.Μ) να υποβάλλονται έγκαιρα, το αργότερο μέχρι 18-12-2022, ώστε η υπηρεσία μας να μπορέσει να ανταποκριθεί έγκαιρα στον μεγάλο αριθμό Π.Υ.Μ. που πρέπει να συνταχθούν και να αποσταλούν.

Τα Π.Υ.Μ. εμπεριέχουν όλες τις υπηρετήσεις σε θέσεις θητείας (Διευθυντών, Υποδιευθυντών, Τομεαρχών), αποσπάσεις σε διοικητικές θέσεις Α.Ε.Ι. κ.λ.π., καθώς και της αναγνώρισης συνάφειας Διδακτορικών, Μεταπτυχιακών τίτλων και δεν απαιτείται έκδοση επιπλέον βεβαιώσεων από την υπηρεσία μας.

Το ίδιο δικαιολογητικό (Π.Υ.Μ.) μπορεί να χρησιμοποιηθεί (αναρτηθεί) ως δικαιολογητικό και γι’ αυτές τις υπηρετήσεις.

Η υποβολή – διαχείριση της ηλεκτρονικής αίτησης, αποτελεί αποκλειστική ευθύνη των υποψηφίων οι οποίοι θα πρέπει να μελετήσουν τις οδηγίες διαχείρισης της αίτησης που έχει αναρτήσει το Υ.ΠΑΙ.Θ. και σας παραθέτουμε παρακάτω.

 - Σε κάθε περίπτωση, οι οδηγίες που τα μέλη της ομάδας υποστήριξης παρέχουν στους ενδιαφερόμενους είναι ενημερωτικής φύσεως επί των γενικών λειτουργικών αρχών του συστήματος και όχι λεπτομερείς καθοδηγητικές υποδείξεις για την υποβολή των «προσωπικών τους προσόντων». 

- Τα μέλη της ομάδας υποστήριξης θα εισέρχονται στο σύστημα με τους κωδικούς τους taxis. Αν κάποιο μέλος της ομάδας υποστήριξης είναι εκπαιδευτικός με τους ίδιους κωδικούς θα έχει τη δυνατότητα να υποβάλει και ο ίδιος αίτηση για τοποθέτηση σε θέση Δ/ντή Σχολικών Μονάδων, αν το επιθυμεί.

Ομάδα υποστήριξης Δ.Δ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

- Κληρονόμος Θεόδωρος, Διοικητικός, Προϊστάμενος Τμήματος Γ΄ Προσωπικού, τηλ. 2631050030

- Πελέκη Ελένη, Εκπαιδευτικός ΠΕ86  της Δ.Δ.Ε. Αιτωλ/νίας, τηλ. 2631050023