Δείτε εδώ...

Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2022

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για θέσεις εποπτών στη Μαθητεία - Παράταση προθεσμίας

Κοινοποιούμε την Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για εκδήλωση ενδιαφέροντος εκπαιδευτικών ΕΠΑ.Λ. και Ε.Κ. για θέσεις Εποπτών εκπαιδευτικών σε ειδικότητες του Μεταλυκειακού Έτους - Τάξης Μαθητείας - περιόδου 2022-2023.

Παράταση προθεσμίας αιτήσεων υποψηφίων μαθητευομένων για τη Φάση Ζ’ της Μαθητείας ΕΠΑΛ (Σχολ. έτους 2022-23), μέχρι αύριο Τρίτη 27/9/2022 και ώρα 12.00 το μεσημέρι.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΕΠΑΛ 2022-23 ΠΔΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κοινοποιoύμε  την ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΕΠΑΛ 2022-23 ΠΔΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

11-09-22 Μήνυμα της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως για τη νέα σχολική χρονιά 2022-2023

11-09-22 Μήνυμα της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως για τη νέα σχολική χρονιά 2022-2023

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (ΜΗΝΥΜΑ_ΥΠΑΙΘ.pdf)ΜΗΝΥΜΑ_ΥΠΑΙΘ.pdf241 Kb

Πρόσκληση για αναπληρωτές Υποδιευθυντές σχολικών μονάδων και Ε.Κ Δ.Ε Αιτωλοακαρνανίας

Καλούμε

Από 7 Σεπτεμβρίου έως και 12 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:00 πμ


Τους μόνιμους εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας με οργανική θέση σε σχολεία όπου υπάρχουν κενές θέσεις Υποδιευθυντών και Τομεαρχών (με αριθμό μαθητών μεγαλύτερο από 120 ή 270 για έναν ή δυο υποδιευθυντές αντίστοιχα) και επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία για τοποθέτηση Προσωρινών Αναπληρωτών Υποδιευθυντών/ντριών σχολείων και Ε.Κ, να υποβάλλουν αίτηση υποψηφιότητας στον Διευθυντή/ντρια της σχολικής τους μονάδας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Παρακαλούνται οι αναπληρωτές/τριες της Α΄φάσης να μην αποστέλουν συνεχώς αιτήματα "βελτίωσης θέσης", γιατί δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο για τους αναπληρωτές από την κείμενη νομοθεσία.

Τα αιτήματα θα τίθενται στο αρχείο

Ο Διευθυντήε ΔΔΕ Αιτωλοακαρνανίας

Χρήστος Κ. Καζαντζής

Πλήρωση κενών θέσεων Διευθυντών σχολικών μονάδων Δ.Ε Αιτωλοακαρνανίας

                                                                                            Καλούμε

                                                           Από 6 Σεπτεμβρίου έως και 9 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:00 πμ

 

Τους μόνιμους εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας όλων των κλάδων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία για τοποθέτηση Προσωρινών Αναπληρωτών Διευθυντών/ντριών σχολείων, να υποβάλλουν αίτηση υποψηφιότητας για τη θέση του/της Διευθυντή/ντριας των παρακάτω σχολικών μονάδων:

  ΓΕ.Λ Κατούνας

Η τοποθέτηση θα γίνει από 12 Σεπτεμβρίου 2022, σύμφωνα με το άρθρο 373 του Ν.4957/2022 μέχρι την επιλογή, τοποθέτηση και ανάληψη υπηρεσίας των νέων στελεχών, σύμφωνα με το Κεφάλαιο Β’ του Ν.4823/2021.

 

Επίδειξη γραπτών δοκιμίων Πανελλαδικών Εξετάσεων 2022

Κοινοποιούμε το με αριθμό πρωτ. 103812/2022 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ) με Θέμα «Επίδειξη γραπτών δοκιμίων Πανελλαδικών Εξετάσεων 2022.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Δ.Δ.Ε. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Αγαπητοί Συνάδελφοι/σες

            Μετά την ανάληψη των νέων καθηκόντων μου, ως Διευθυντή Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης  Αιτωλοακαρνανίας, αισθάνομαι την  ανάγκη να επικοινωνήσω πρώτα μαζί σας, στελέχη της εκπαίδευσης, Διευθυντές, Υποδιευθυντές και συναδέλφους εκπαιδευτικούς των σχολικών Μονάδων Δ.Ε. της  Αιτωλ/νίας, προκειμένου να σας παρουσιάσω με λίγα λόγια, τις θέσεις και τις σκέψεις μου για τα θέματα της εκπαίδευσης, όπως τα ζούμε όλοι μας σήμερα.

            Η κρίση, που περνά η χώρα μας, έχει αγγίξει καιρό τώρα και το χώρο της εκπαίδευσης δημιουργώντας πάσης φύσεως προβλήματα σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς. Προσπάθεια όλων μας  θα πρέπει να είναι ο εντοπισμός, η μείωση καθώς και η με κάθε τρόπο αντιμετώπιση και εξάλειψη των αρνητικών συνεπειών της. Έχω την πεποίθηση ότι όλοι, ο καθένας από τη θέση του και με τον τρόπο του μπορεί να κάνει κάτι, έστω ελάχιστο, γι αυτό.

            Η υποστήριξη και η αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου είναι το πρώτιστο καθήκον μας, συμμετέχοντας στην καθημερινή λειτουργία του και βελτιώνοντας το εκπαιδευτικό μας έργο με κάθε είδους σχολική δραστηριότητα, που θα στοχεύει στην πολύπλευρη ανάπτυξη και μόρφωση των μαθητών μας. Η δημιουργία ενός σχολείου σύγχρονου, συνεργατικού, δημιουργικού καινοτόμου και βιωματικού, που θα υπερβαίνει τις παραδοσιακές πρακτικές, είναι πλέον επιτακτική ανάγκη.

            Ιδιαίτερη ευαισθησία και βοήθεια οφείλουμε να επιδείξουμε σε δομές εκπαίδευσης  που μπορεί να αντιμετωπίζουν μικρά ή μεγάλα προβλήματα για διάφορους λόγους, ως νέοι ακόμη ή μεταρρυθμιζόμενοι θεσμοί, όπως είναι οι Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, η Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση και η Μουσική Εκπαίδευση.

           Πέρα από τα παραπάνω, θα πρέπει ο καθένας να ενδιαφερθεί για τον εαυτό του, την προσωπική και επαγγελματική του εξέλιξη συμμετέχοντας ενεργά σε κάθε εκδήλωση, ενημερωτική συνάντηση, επιμορφωτικό σεμινάριο αλλά και φροντίζοντας για την αυτοεπιμόρφωσή του, με στόχο τη συμπλήρωση, ανανέωση και βελτίωση των γνώσεων του.

           Από τη μεριά μου είμαι έτοιμος να συμβάλω με όλες τις γνώσεις , τις εμπειρίες και τις δυνάμεις μου, καθώς και με τη βοήθεια του διοικητικού προσωπικού της υπηρεσίας στην καλύτερη λειτουργία της Διεύθυνσης Δ.Ε. Στόχος μου είναι να δημιουργηθεί μια Διεύθυνση, υπηρέτης των εκπαιδευτικών, που θα λειτουργεί ως αντικειμενικός, αξιοκρατικός και αποτελεσματικός σύμβουλος για όλους.

           Οι αρχές, με βάση τις οποίες θα ασκήσω τα καθήκοντά μου, είναι η δημοκρατία, η νομιμότητα, η  διαφάνεια, η δικαιοσύνη, η αξιοκρατία και ο σεβασμός στον εκπαιδευτικό, το γονέα και το μαθητή. Μέσα από συνεργατικές διαδικασίες, ουσιαστικό διάλογο, ελευθερία σκέψης, κατάθεση προτάσεων και σύνθεση απόψεων, θα προσπαθήσω να πετύχω το όραμα όλων μας για ένα σχολείο δημοκρατικό, αποτελεσματικό, ελκυστικό για τους μαθητές και ανοικτό στην κοινωνία.

           Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους με τους οποίους συνεργάστηκα από οποιαδήποτε θέση, μέχρι σήμερα. Ευχαριστώ επίσης, τον απερχόμενο Διευθυντή Δ.Ε. κ. Σαρδέλη Αθανάσιο για την προσφορά του στην υπηρεσία.

Ι.Π Μεσολογγίου 31-8-2022

Ο Διευθυντής Δ.Δ.Ε Αιτωλ/νίας

Χρήστος Κ. Καζαντζής

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

Ημερομηνίες τρέχουσας φάσης πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών και μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΕΠ-ΕΒΠ):

• Αίτηση-Δήλωση προτιμήσεων στο ΟΠΣΥΔ για τοποθέτηση σε σχολικές μονάδες από τους υποψηφίους την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022.

• Προθεσμία ανάληψης υπηρεσίας στις σχολικές μονάδες/ΚΕΔΑΣΥ από τη Δευτέρα 5 έως και την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022.

Οι αναπληρωτές θα πληροφορηθούν μέσω γραπτού μηνύματος SMS τη σχολική μονάδα τοποθέτησής τους.

Για την ανακοίνωση από το ΥΠΑΙΘ πατείστε εδώ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ RAPID TEST

Μήνυμα ΠΔΕ για την εθελοντική αιμοδοσία και rapid test.