Δείτε εδώ...

Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024

Χρονοδιάγραμμα Μαθητικών Διαγωνισμών

 • 80ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός (Π.Μ.Δ.) στα Μαθηματικά «Ο ΘΑΛΗΣ»: α)Υποβολή δηλώσεων μαθητών μέχρι και 01/11/2019 β) Γραπτή εξέταση 9/11/2019

Ενημέρωση προς το κοινό

Ο Διευθυντής Δ.Ε Αιτωλοακαρνανίας δέχεται στο γραφείο της Δ/νσης κατόπιν ραντεβού κάθε Τρίτη και Πέμπτη 12:30 π.μ. - 14:00 μ.μ. Για ραντεβού καλέστε στο τηλέφωνο 2631050060.

Βράβευση 5ου ΓΕΛ Αγρινίου

Το 5ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου συμμετείχε στον 5ο διεθνή διαγωνισμό οπτικοακουστικής και ψηφιακής δημιουργίας «Η ιστορία σου, είναι η ιστορία της πόλης σου» με το ντοκιμαντέρ «Ο καπνός που… έσβησε» και έλαβε το 1ο βραβείο στην κατηγορία των Λυκείων.
Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός συν-διοργανώνεται από την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ), το Γενικό Συμβούλιο Βιβλιοθηκών του ΥΠΑΙΘ, το Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, το Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους (Γ.Α.Κ.), το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων & Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ Α.Ε.).
Το έργο είναι ένα οδοιπορικό στην καπνοκαλλιέργεια και στην επεξεργασία του καπνού στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου. Μια διαδρομή στην ιστορία του συγκεκριμένου φυτού και κυρίως στο αποτύπωμά του στη σύγχρονη ζωή της πόλης μας, μέσα από τη διερεύνηση ιστορικών ντοκουμέντων, αλλά και τις μαρτυρίες ανθρώπων που βίωσαν άμεσα ή έμμεσα τα καπνά και συνέβαλαν καθοριστικά στη δημιουργία του συγκεκριμένου ντοκιμαντέρ.
Υπεύθυνη εκπαιδευτικός του έργου ήταν η κα Λύρα Κωνσταντίνα ΠΕ02 και συμμετείχαν οι μαθητές/τριες Ευαγγελία Κωστακιώτη Β’ τάξη, Ευαγγελία Πολίτη Β’ τάξη και Ευάγγελος Παπαϊωάννου Γ’ τάξη.
Το έργο μπορείτε να το δείτε ή να το κατεβάσετε από τη διεύθυνση: http://photodentro.edu.gr/i-create/r/8545/1456

80ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός (Π.Μ.Δ.) στα Μαθηματικά «Ο ΘΑΛΗΣ»

 

 

 

Εγκρίθηκε από το Υ.ΠΑΙ.Θ. 80ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός (Π.Μ.Δ.) στα Μαθηματικά, «Ο ΘΑΛΗΣ», που διοργανώνει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (Ε.Μ.Ε.) το Σάββατο 09 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 9.00 π.μ. Ο διαγωνισμός απευθύνεται στους/στις μαθητές/τριες των Β΄ και Γ΄ τάξεων των Γυμνασίων της χώρας, καθώς και όλων των τάξεων των Λυκείων της χώρας, οι οποίοι και θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι και την Παρασκευή 01 Νοεμβρίου 2019.

 

 

 

79ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ»: Εξεταστικά Κέντρα

Τη 19η Ιανουαρίου 2019 ημέρα Σάββατο και ώρα 09.00 π.μ. στα παρακάτω Εξεταστικά Κέντρα, ως εξής: 

 • 1ο ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 3ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου
 • 2ο  ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ   1ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου 
 • 3ο  ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου 

Σημαντική διάκριση για τον μαθητή Θάνο Τομαρίδη του 6ου ΓΕΛ Αγρινίου

Άλλη μια σημαντική διάκριση για τον μαθητή μας Θάνο Τομαρίδη του τμήματος Α2 ο οποίος  κατέκτησε τη πρώτη θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής «Αριστοτέλης» 2018 που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Φυσικής (ΕΕΦΕΕ). Με την εξαιρετική του επίδοση αναδείχθηκε πρώτος ανάμεσα σε 2.100 συμμετέχοντες μαθητές Α΄Λυκείου πανελλαδικώς. Τον συγχαίρουμε θερμά και του ευχόμαστε υγεία και πάντα επιτυχίες! Δείτε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού εδώ.

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (proteusantesdiag_lyk_2018.pdf)proteusantesdiag_lyk_2018.pdf520 Kb

Δελτίο Τύπου 26-4-2018 1ου Λυκείου Ναυπάκτου

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Λυκείου Ναυπάκτου, συγχαίρουν τη μαθήτρια του λυκείου μας, Μπανιά Αγγελική, που στη κατάταξη των μαθητών Γ’ Λυκείoυ στη β’ φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φυσικής «Αριστοτέλης» 2018, (http://physicsmentor.gr/?p=807), κατετάγη 4η και θα εκπροσωπήσει την Ελληνική Ομάδα η οποία έχει προσκληθεί να συμμετάσχει στην 49η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής, από 21 έως 29 Ιουλίου 2018, στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας.

Εκ μέρους του συλλόγου διδασκόντων.

Ο Διευθυντής
Μπαρμπόπουλος Γεώργιος

 

 

 

Βραβείο ECOMOBILITY στο στο Γυμνάσιο Γαβαλούς

Με ένα όμορφο και ζωηρό Κοινό, στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, οι μαθητές και καθηγητές που ταξίδεψαν από όλη την Ελλάδα έζησαν από κοντά τη γιορτή των Εκστρατειών ECOMOBILITY και FREE MOBILITY, στη κορύφωση της φετινής περιόδου. 

Η Τελετή Απονομής των Βραβείων των εκστρατειών έγινε το Σάββατο 21 Απριλίου, με την παρουσία του Αν. Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Τσιρώνη, του Ευρωβουλευτή Μιλτιάδη Κύρκου και εκπροσώπων Επιστημονικών Ιδρυμάτων, Οργανισμών και Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Η εργασία που έλαβε από κ. Κύρκο το κορυφαίο βραβείο της εκστρατείας ECOMOBILITY για προτάσεις oικολογικής μετακίνησης της περιόδου 2017-18 ήταν της ομάδας του Γυμνασίου Γαβαλούς Αγρινίου και η εργασία που έλαβε από τον κ. Τσιρώνη το κορυφαίο Βραβείο της εκστρατείας FREE MOBILITY για την ανεμπόδιστη μετακίνηση, ήταν της ομάδας του EEEEK Βόλου.
Οι Ομάδα των μαθητριών του Γυμνασίου Γαβαλούς η καθηγήτριά τους και οι εκπαιδευτικοί του ΕΕΕΕΚ Βόλου θα συμμετέχουν στην αποστολή του ECOCITY στις Βρυξέλλες, η οποία θα φιλοξενηθεί από τον Ευρωβουλευτή Μιλτιάδη Κύρκο και θα επισκεφθούν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και ευρωπαϊκά δίκτυα NGOs.
Στη διάρκεια της Τελετής έγινε και η απονομή των Βραβείων Δημιουργικότητας για τις δύο Εκστρατείες στις πιο δημιουργικές και με φαντασία εργασίες των ομάδων των μαθητών.
Τα Βραβεία, κατά σειρά και κατηγορία είναι :
Εκστρατεία ECOMOBILITY :
Βραβείο Εργασίας για την Οικολογική Μετακίνηση
1ο Βραβείο: Γυμνάσιο Γαβαλούς, Αγρίνιο. 2ο Βραβείο: Εκπαιδευτήρια Μπουγά, Καλαμάτα. 3ο Βραβείο: Εκπαιδευτήρια Δούκα, Μαρούσι
Βραβείο Μουσικής Έκφρασης
1ο Βραβείο: 8ο Γυμνάσιο Αχαρνών. 2ο Βραβείο: Μουσικό Σχολείο Βέροιας. 3ο Βραβείο: Εκπαιδευτήρια Καντά, Βριλήσσια
Βραβείο Εικαστικής Έκφρασης
1ο Βραβείο: Εκπαιδευτήρια Καντά, Βριλήσσια. 2ο Βραβείο: 20ο Γυμνάσιο Πάτρας. 3ο Βραβείο: 8ο Γυμνάσιο Βόλου
Βραβείο Δραματουργικής Έκφρασης
1ο Βραβείο: 6ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης. 2ο Βραβείο: 9ο Γυμνάσιο Νίκαιας. 3ο Βραβείο: 60ο Γυμνάσιο Αθήνας
Βραβείο Ηλεκτρονικής Έκφρασης
1ο Βραβείο: 20ο Γυμνάσιο Πάτρας. 2ο Βραβείο: Εκπαιδευτήρια Μπουγά, Καλαμάτα. 3ο Βραβείο: Γυμνάσιο Μυκόνου
Οι ομάδες των μαθητών που κέρδισαν το πρώτο βραβείο, σε κάθε κατηγορία Δημιουργικού της Εκστρατείας ECOMOBILITY θα φιλοξενηθούν στο ECOCAMP, που διοργανώνει κάθε χρόνο το ECOCITY, την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου στα Καλάβρυτα.
Εκστρατεία FREE MOBILITY:
Βραβείο Εργασίας για την Ανεμπόδιστη και Ελεύθερη Μετακίνηση
1ο Βραβείο: ΕΕΕΕΚ Βόλου. 2ο Βραβείο: Ειδικό Γυμνάσιο Κωφών Θεσσααλονίκης. 3ο Βραβείο: ΕΕΕΕΚ Τρικάλων
Βραβείο Μουσικής Σύνθεσης
1ο Βραβείο: ΕΕΕΕΚ Τρικάλων. 2ο Βραβείο: ΕΝΕΓΥΛ Αργολίδας. 3ο Βραβείο: ΕΕΕΕΚ Βόλου
Βραβείο Εικαστικής Έκφρασης
1ο Βραβείο: ΕΕΕΕΚ Ελευσίνας. 2ο Βραβείο: ΕΕΕΕΚ Βόλου. 3ο Βραβείο: ΕΝΕΓΥΛ Αργολίδας
Βραβείο Δραματουργικής Έκφρασης
1ο Βραβείο: ΕΕΕΕΚ Αργολίδας. 2ο Βραβείο: ΕΕΕΕΚ Ελευσίνας. 3ο Βραβείο: ΕΕΕΕΚ Βόλου
Βραβείο Ηλεκτρονικής Έκφρασης
1ο Βραβείο: ΕΝΕΓΥΛ Αργολίδας. 2ο Βραβείο: ΕΕΕΕΚ Ποτίδαιας
3ο Βραβείο: ΕΝΕΓΥΛ Βέροιας
Για το Βραβείο καλύτερης Συνδιοργάνωσης των εκστρατειών διαγωνίσθηκαν 11 Δήμοι της χώρας, και το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στον Δήμο Κατερίνης, το δεύτερο στον Δήμο Μυκόνου και το τρίτο στον Δήμο Ελευσίνας.
Την Τελετή φιλοξένησε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου.
Οι εκστρατείες ECOMOBILITY και FREE MOBILITY 2017-18 διοργανώθηκαν από το ECOCITY και είναι υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Χορηγοί Επικοινωνίας της Εκστρατείας είναι τα περιοδικά ΑUTO TΡΙΤΗ, ΜΟΤΟ ΤΡΙΤΗ, ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΠΙΤΙ & ΚΤΗΡΙΟ, CSR REVIEW και ECOTEC οι δικτυακοί τόποι csrnews.gr, ecozen,gr και η εφημερίδα ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.
Την εκστρατεία υποστήριξαν ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων Δικύκλων (ΣΕAΑ), οι εταιρίες COMBATT, WEBOLUTION, ΔΕΠΑ, ELITE CITY RESORT, XENIA VOLOS CITY RESORT, STEFI και STUDIO ANALYSIS.

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (ECOMOBILITY 1.pdf)ECOMOBILITY 1.pdf140 Kb
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (ECOMOBILITY.doc)ECOMOBILITY.doc62 Kb

filmmakers 2018, οι μαθητές κινηματογραφούν…

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας, διοργάνωσε για 2η χρονιά τον Πανελλήνιο διαγωνισμό: “filmmakers 2018, οι μαθητές κινηματογραφούν…”.

Πρόκειται ουσιαστικά για διαγωνισμό ταινιών σε τρεις κατηγορίες: μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και ελεύθερης καλλιτεχνικής έκφρασης, που φτιάχνονται από μαθητές και εκπαιδευτικούς των σχολείων της χώρας.

Η ομάδα μας, 7 μαθήτριες του Γενικού Λυκείου Νεοχωρίου, η Μίνα Βαλτογιάννη, η Κωνσταντίνα Γαλάνη, η Κωνσταντίνα Γκιουλέκα, η Ζωή Ζαπάντη, η Ελένη Ιωάννου, η Γλυκερία Καλογεροπούλου και η Φρόσω Κονταρή με υπεύθυνο και συντονιστή τον εκπαιδευτικό κ. Κωνσταντίνο Κατσαρό, συμμετείχε στο διαγωνισμό με μια ταινία ντοκιμαντέρ. Την περσινή χρονιά και με τον ίδιο εκπαιδευτικό ως υπεύθυνο, είχαν φτιαχτεί άλλα πέντε εκπαιδευτικά ντοκιμαντέρ, όμως είναι η πρώτη φορά που στείλαμε τη δουλειά μας σε διαγωνισμό, μοναδικό του είδους σε πανελλήνιο επίπεδο.

Η πρότασή μας με τίτλο «Το σπήλαιο στη Γούβα Μάστρου», βραβεύτηκε σε ειδική εκδήλωση στις 21 Απριλίου 2018 στο Κολέγιο Αθηνών με 2 ξεχωριστές διακρίσεις. Αποσπάσαμε το βραβείο “Πρωτότυπης έρευνας” και το βραβείο “Παιδαγωγικής χρησιμότητας” που αναδεικνύουν αφενός τη σπουδαιότητα του θέματος που επιλέξαμε όσο και του αποτελέσματος της εργασίας μας για την εκπαιδευτική κοινότητα. Ήταν η κορυφαία στιγμή μιας πολύμηνης και εντατικής εργασίας.

Θεωρούμε ότι η προσπάθειά μας πέτυχε έναν επιπλέον κύριο στόχο: την ανάδειξη του σπηλαίου και την παρουσίασή του στην ευρύτερη κοινωνία, πέρα από τα όρια του Δήμου μας, και ελπίζουμε να αποτελέσει ένα ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των προσπαθειών για την αξιοποίηση του σπηλαίου και την λειτουργία του ως επισκέψιμου χώρου.

Στην προσπάθειά μας είχαμε πολλούς συμμάχους και υποστηρικτές.

Ευχαριστούμε κατ’ αρχήν τον Δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Νίκο Καραπάνο για όλη την υποστήριξη και ειδικά για τις ενέργειες που διευκόλυναν το ταξίδι μας στην Αθήνα για την τελετή βράβευσης. Τον Πρόεδρο της Μάστρου κ. Γιώργο Μάτσικα που μας βοήθησε και κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

Τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου μας κ. Τάσο Σκαρμούτσο που είχαμε την τιμή να μας συνοδεύσει στην Αθήνα ως εκπρόσωπος του Δήμου μας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε επίσης όσους συνέβαλαν στην δημιουργία του ντοκιμαντέρ, τον σπηλαιολόγο Γιάννη Ζαβιτσανάκη, οι αρχικές παρεμβάσεις του οποίου ανέδειξαν το σπήλαιο, για το υλικό που μας διέθεσε, τον Προϊστάμενό της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας και Σπηλαιολογίας του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Ανδρέα Ντάρλα για την ευκαιρία που μας έδωσε να επισκεφτούμε τα εργαστήρια της Εφορείας, ένα χώρο εργασίας που δεν είναι επισκέψιμος και χρειάστηκε ειδική άδεια. Ευχαριστούμε τους επιστήμονες (αρχαιολόγους, συντηρητές) Παναγιώτα Γκιώνη, Γιώργο Βάλβη, Ιωάννα Σπηλιωτακοπούλου, Νέλη Σκουμή και τις φοιτήτριες αρχαιολογίας Εύα Θεοδώρου, Αντιγόνη Μαρία Μαστοράκου.

Ιδιαιτέρως, να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας και την ευγνωμοσύνη όλης της ομάδας προς την κ Στέλλα Κατσαρού, διδάκτορα Προϊστορικής Αρχαιολογίας, Υπεύθυνη της Εφορείας για τις περιοχές Αιτωλοακαρνανίας, Λευκάδας και Αχαΐας.

Το υλικό που μας παρείχε ήταν υπερπολύτιμο. Ρύθμισε όλες τις λεπτομέρειες της επίσκεψής μας, μας παρακολούθησε και μας υποστήριζε σε όλη τη διάρκεια της δουλειάς μας. Μας συγκίνησε ακόμη με την ενέργειά της να συντομεύσει προγραμματισμένο ταξίδι της στο εξωτερικό για να παραβρεθεί στη βράβευσή μας!

Ευχαριστούμε επίσης τους πολλούς φίλους και συγγενείς που βρέθηκαν μαζί μας στη βράβευση, χάρηκαν και συγκινήθηκαν μαζί μας και ξεχωριστά τον συντοπίτη κ. Νίκο Παπαγεωργίου για τη συνεχή υποστήριξή του σε όλες τις δράσεις μας.

Να ευχαριστήσουμε τέλος και τις οικογένειές μας που μας στήριξαν στην προσπάθειά μας.

Προσπαθήσαμε με το ψηφιακό δημιούργημά μας να αναδείξουμε την ομορφιά και την ιστορία του τόπου μας. Ελπίζουμε να καταφέραμε το στόχο μας!

Φτιάχνουμε ταινίες για τον τόπο μας!

 

Η ομάδα παραγωγής

Ο εκπαιδευτικός Κωνσταντίνος Κατσαρός

Οι μαθήτριες Μίνα Βαλτογιάννη, Κωνσταντίνα Γαλάνη, Κωνσταντίνα Γκιουλέκα, Ζωή Ζαπάντη, Ελένη Ιωάννου, Γλυκερία Καλογεροπούλου και Φρόσω Κονταρή.

 

 

 

 

Έπαινο σε 4 μαθητές από τη Ναύπακτο στον 23ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Αστρονομίας και Διαστημικής 2018

Στην 3η φάση «Ίππαρχος» του 23ο Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής 2018, που διοργανώνεται από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου, οι μαθητές Αγγελίνα Μπανιά και Φοίβος Κανταρτζής του 1ου ΓΕΛ Ναυπάκτου και ο μαθητής Ξενοφών Δούρος του 2ου ΓΕΛ Ναυπάκτου πήραν έπαινο για το Λύκειο, ενώ ο μαθητής Φίλιππος Δούρος του 3ου Γυμνασίου Ναυπάκτου πήρε έπαινο για το Γυμνάσιο.

Παράλληλα οι 3 μαθητές του Λυκείου προκρίθηκαν στην 4η φάση «Πτολεμαίος». Συνεχίζεται επομένως για τρίτη χρονιά η παρουσία μαθητών της Ναυπάκτου στην 4η φάση, αφού το 2016 συμμετείχε η Άνθια Πράπα και το 2017 η Αγγελίνα Μπανιά και η Λαμπρινή Βασιλοπούλου. Έτσι φέτος οι 3 Ναυπάκτιοι μαθητές Λυκείου, η Αγγελίνα, ο Φοίβος και ο Ξενοφών, θα διεκδικήσουν την συμμετοχή τους στην Εθνική Ολυμπιακή Ομάδα Αστρονομίας, η οποία θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη 12η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας - Αστροφυσικής. Το 2017 η Αγγελίνα Μπανιά είχε συμμετάσχει στην 11η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας – Αστροφυσικής στην Ταϊλάνδη, όπου κατέκτησε εύφημο μνεία.
Συγχαρητήρια παιδιά και καλή επιτυχία στην 4η φάση!
Στην 3η φάση διαγωνίστηκαν επίσης οι μαθητές Γιώτα Ντόβα του 2ου ΓΕΛ Μεσολογγίου, ο Κώστας Βασιλόπουλος και η Σοφία Καραγιώργου του 1ου ΓΕΛ Ναυπάκτου, ο Κώστας Αλεξόπουλος του 3ου Γυμνασίου Ναυπάκτου, η Έλενα Μπανιά του 2ου Γυμνασίου Ναυπάκτου και ο Κώστας Μαλιάρης του 1ου Γυμνασίου Ναυπάκτου.
Η 3η φάση έγινε στο Βόλο την Κυριακή 11/3/2018 και ο Δήμος Ναυπακτίας υποστήριξε τη μετακίνηση των μαθητών στο Βόλο, μέσω της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μετά από σχετικό αίτημα των γονέων των μαθητών. Τους μαθητές συνόδευσαν γονείς και ο Αργύρης Δρίβας, Φυσικός στο 3ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου και μέλος της Αστρονομικής Εταιρείας Πάτρας «Ωρίων», με τον οποίον τα παιδιά έκαναν μαθήματα κάθε Κυριακή απόγευμα από τον Οκτώβριο στο χώρο του 3ου Γυμνασίου Ναυπάκτου.

 

 

 

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (DSCN8096.JPG)DSCN8096.JPG916 Kb
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (DSCN8099.JPG)DSCN8099.JPG914 Kb
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (Gymnasio Ipparxos.jpg)Gymnasio Ipparxos.jpg214 Kb
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (Lykeio Ipparxos.jpg)Lykeio Ipparxos.jpg215 Kb

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Γενικού Λυκείου Ναυπάκτου, απευθύνουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στους μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας Αγγελίνα Μπανιά, Φοίβο Κανταρτζή, Σοφία Καραγιώργου και Κώστα Βασιλόπουλο, οι οποίοι συμμετείχαν και προκρίθηκαν στην 3η και τελική φάση του πανελλήνιου διαγωνισμού αστρονομίας που θα γίνει στο Βόλο 11/3/2018.

http://contest.astronomos.gr/wp-content/uploads/2018/02/apot_lykeio2018.pdf
Ο Διευθυντής και ο σύλλογος διδασκόντων απευθύνουν ένα μεγάλο ευχαριστώ, στον εκπαιδευτικό κ. Δρίβα Αργύρη, που με μεράκι και ιδιαίτερο ενδιαφέρον ενθάρρυνε και προετοίμασε τους μαθητές συμβάλλοντας στην επιτυχία τους.
Ευχαριστούμε θερμά επίσης τους γονείς των μαθητών μας για την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν και τη συναίνεσή τους να συμμετέχουν τα παιδιά τους σε σχολικές δραστηριότητες.

Ο Δ/ντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου

 

 

 

Έπαινοι στο Γυμνάσιο Ευηνοχωρίου με την ευκαιρία του εορτασμού της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου

Με κεντρικό μήνυμα «Δημιούργησε, επικοινώνησε και μοιράσου με σεβασμό. Ένα καλύτερο διαδίκτυο ξεκινά από εσένα»  εορτάστηκε φέτος για 15η συνεχόμενη χρονιά σε πάνω από 160 χώρες στον κόσμο η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το δίκτυο INSAFE/INHOPE με την υποστήριξη της Κομισιόν.

Την ευθύνη οργάνωσης του εορτασμού στη χώρα μας είχε το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας. Σκοπός του διαγωνισμού ήταν να περάσει το μήνυμα του σεβασμού προς τους άλλους ψηφιακούς χρήστες και της αναζήτησης ευκαιριών για δημιουργική διαδικτυακή συμπεριφορά.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι οι παρακάτω μαθητές του Γυμνασίου Ευηνοχωρίου, συμμετείχαν  σε δυο διαγωνισμούς, που οργανώθηκαν από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου με θέμα: 1) «Θετικό περιεχόμενο στο Διαδίκτυο» SID 2018 και «Αρχαία Ελλάδα και διαδίκτυο» SID 2018.

Έπαινο για τη συμμετοχή τους πήραν οι παρακάτω μαθητές:

 • Λεωνίδας Βοτσαΐτης – Β΄ τάξη
 • Αικατερίνη Δασκαλάκη – Β΄ τάξη
 • Δημήτριος Μπαλκούρας -   Γ΄ τάξη
 • Στέλιος Πόντα – Γ΄ τάξη
 • Κωνσταντίνα Σκληρού -  Γ΄ τάξη
 • Μαρία Ελένη Σκληρού -  Γ΄ τάξη
 • Σοφία Τριανταφυλλίδη - Γ΄ τάξη
 • Κωνσταντίνα Μαρία Χουλιάρα -  Γ΄ τάξη

Εδώ μπορείτε να δείτε τις εργασίες των μαθητών του σχολείου μας:

https://saferinternet4kids.gr/sid-perigrafi/sid2018-d/symmetoxes-sid2-2018/και εδώ: https://saferinternet4kids.gr/sid-perigrafi/sid2018-d/symmetoxes-sid1-2018/

Συγχαίρουμε θερμά τους μαθητές για την προσπάθειά τους και τους ευχόμαστε πάντα να προοδεύουν στη ζωή τους.

Δείτε και το επισυναπτόμενο αρχείο.