Δείτε εδώ...

Κυριακή, 26 Μαΐου 2024

Ενημέρωση προς το κοινό

Ο Διευθυντής Δ.Ε Αιτωλοακαρνανίας δέχεται στο γραφείο της Δ/νσης κατόπιν ραντεβού κάθε Τρίτη και Πέμπτη 12:30 π.μ. - 14:00 μ.μ. Για ραντεβού καλέστε στο τηλέφωνο 2631050060.

Σχολικές εφημερίδες

Μέσα πό την ενότητα "σχολικό περίπτερο" του νέου διαδικτυακού τόπου δίνεται η ευκαιρία να παρουσιαστούν όλες οι σχολικές και εφημερίδες και τα έντυπα (σε ηλεκτρονική μορφή) που δημιουργούνται στα σχολεία από μαθητές και διδάσκοντες.

 

Μπορείτε να στέλνετε στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση webmaster [at] dide.ait.sch.gr είτε το έντυπό σας (αν είναι σε ηλεκτρονική μορφή) είτε τον ηλεκτρονικό σύνδεσμο που ήδη το έχετε δημοσιεύσει.

Έκφραση Συγχαρητηρίων !!!!

Συγχαίρουμε τους μαθητές του Γενικού Λυκείου Ματαράγκας για τις διακρίσεις που πέτυχαν στα πλαίσια του Πανελληνίου Προγράμματος - Διαγωνισμού " Κύπρος : 1974- 2014... δεν ξεχνώ - διεκδικώ- δημιουργώ"  ως ακολούθως : 

1ο  βραβείο Ελληνισμού στην κατηγορία "Εφημερίδα" για τους 19 μαθητές της Α' τάξης 

και 2ο βραβείο στην κατηγορία "Παραμύθι" για τις 02 μαθήτριες της Β' τάξης. 

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 420 Σχολικές Μονάδες από Ελλάδα, Κύπρο και Ομογένεια, 20000 μαθητές και περίπου 3000 μαθητικές δημιουργίες. 

Ιδιαιτέρως συγχαίρουμε  τους παραπάνω  μαθητές του  Γενικού Λυκείου Ματαράγκας για την ενεργή και ενθουσιώδη συμμετοχή τους καθώς και τους εκπαιδευτικούς Γκόρπα Μαγιούλα, ΠΕ02, Φουντούλη Δήμητρα, ΠΕ20, Χαντζή Ουρανία, ΠΕ02  και Ζέλο Ιωάννη, ΠΕ01 και Διευθυντή του Σχολείου για την αμέριστη και αδιάκοπη συμβολή τους στα εκπαιδευτικά δρώμενα. Η εκπαιδευτική κοινότητα έχει πάντα ανάγκη από αγωνιστές και οραματιστές εκπαιδευτικούς που τιμούν το λειτούργημά τους και με δράσεις πέραν του "ελάχιστου δυνατού" ! 

2ο ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου Μαθητοτυπία - σχολική εφημερίδα

Το 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου συνεχίζει για 4η χρονιά να εκφράζεται μέσα από την εφημερίδα του, την "Μαθητοτυπία".

Διαβάστε περισσότερα: 2ο ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου Μαθητοτυπία - σχολική εφημερίδα

Εφημερίδα ΕΠΑΛ Αμφιλοχίας.

Συγχαίρουμε το ΕΠΑΛ Αμφιλοχίας για την εφημερίδα που εξέδωσε και η οποία περιλαμβάνει πληθώρα θεμάτων ενώ αποδεικνύει ότι τα Δημόσια Σχολεία μπορούν να λειτουργήσουν και να ενισχυσουν τους δεσμούς μεταξύ σχολικής κοινότητας και τοπικής κοινωνίας. 

Ιδιαίτερα συγχαρητήρια πρέπει να απευθύνουμε στους μαθητές του ΕΠΑΛ που χαιρέτησαν, στήριξαν και ενίσχυσαν την προσπάθεια αυτή. 

"Μαθητοτυπία" του 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου (3ο τεύχος)

Το 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου συνεχίζει για 3η χρονιά να εκφράζεται μέσα από την εφημερίδα του, την "Μαθητοτυπία".

 

"Μαθητοτυπία" του 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου (2ο τεύχος)

Για δεύτερη χρονιά η συντακτική ομάδα του σχολείου εκδίδει το 2ο τεύχος της "Μαθητοτυπίας".
Συγχαίρουμε τους μαθητές του σχολείου για τη συμμετοχή τους στην συγγραφή άρθρων και τις καθηγήτριες κα Ξένου Εύη, κα Μιχοπάνου Ρένα που καθοδήγησαν τους μαθητές για την σύνταξη του 2ου τεύχους της εφημερίδας μας, όπως και τον κ. Μπόβολο Δημήτριο για την τεχνική υποστήριξη του.
Οι δραστηριότητες αυτές πραγματοποιούνται οικειοθελώς και ανιδιοτελώς από τους καθηγητές αφιερώνοντας προσωπικό τους χρόνο. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον κ. Κωστούλα Φώτιο, Πρόεδρο του Παναιτωλικού που χρηματοδότησε πέρυσι το 1ο τεύχος και χάρη σε αυτόν εξασφαλίστηκε η συνέχεια!!!
Ευελπιστούμε για την επανάληψη της προσπάθειας.
Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (μαθητοτυπία2.pdf)Μαθητοτυπία271 Kb

Μηνιαία μαθητική εφημερίδα του 1ου Γυμνασίου Μεσολογγίου (1ο τεύχος)

Οι μαθητές της Παλαμαϊκής Σχολής αποφάσισαν να γράψουν τις ιδέες τους, τις σκέψεις τους, την κρίση τους σε μερικές σελίδες χαρτιού. Αυτές οι σελίδες κοινοποιούνται, δίνουν τις ειδήσεις και τα νέα μας στο ευρύτερο κοινό.

Ήταν ανάγκη να εκδοθεί αυτό το έντυπο;

Ήταν μια απόφαση απερίσκεπτη, πρόσκαιρη, χωρίς μέλλον;

Ήταν τα σκιρτήματα της προεφηβείας, μιας και μιλάμε για μαθητές 13-15 ετών;

Είναι το μέταλλο των μαθητών της Παλαμαϊκής Σχολής, ενός σχολείου αυτοσυντήρητου, που ιδρύθηκε το 1760 από τον Παναγιώτη Παλαμά. Είναι η συνέχεια της άποψης ότι το Μεσολόγγι δεν είναι τυχαία η πόλη στην οποία λειτούργησε το πρώτο έντυπο για την ελληνική επικράτεια («Μεσολογγίτικα χρονικά»).

Είναι η απόδειξη ότι οι μαθητές μπορούν να καταφέρουν πολλά πράγματα, αρκεί να έχουν την εμπιστοσύνη και τη σωστή καθοδήγηση των δασκάλων τους. Είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσει το σχολείο, για να αλλάξει η δομή της παιδείας στη χώρα. Πηγάζει τελικά ως ανάγκη μέσα από την κληρονομιά μας.

Προσωπικά αισθάνομαι υπερήφανος για αυτά τα παιδιά και διαπιστώνω ότι και προβληματισμένη νεολαία υπάρχει και επαναστατικές απόψεις έχει, συστατικά που δείχνουν ότι τούτος ο λαός έχει ρίζες καλές και γόνιμες. Εύχομαι “Η φωνή των μαθητών της” να αποτελέσει τη φωνή της νεολαίας της πόλης μας.

Ασημάκης Γιώτης
Δ/ντης Παλαμαϊκής Σχολής (1ου Γυμνασίου Μεσολογγίου)

 

 

Εφημερίδα Γυμνασίου Αντιρρίου

Συλλεκτική έκδοση της μαθητικής εφημερίδας "Β2 ΑΝΤΙΡΡΙΟ" από το Γυμνάσιο Αντιρρίου.

Μπορείτε να δείτε την εφημερίδα εδώ

Εφημερίδα 1ου ΕΠΑΛ Αγρινίου

Έκδοση μαθητικής εφημερίδας "ΕΠΑΛΛΗΛΗ ΜΑΤΙΑ" από το 1ο ΕΠΑΛ Αγρινίου.

Δείτε το πρώτο φύλλο της εφημερίδας εδώ

Εφημερίδα 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου

Έκδοση μαθητικής εφημερίδας "Μαθητοτυπία" από το 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου.

Δείτε το πρώτο φύλλο της εφημερίδας εδώ

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (newspaper 2gel.doc)Μαθητιάδα0 Kb